Известие

Collapse
No announcement yet.

Кожа, аргон, детелини, щипки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кожа, аргон, детелини, щипки

Здравейте колеги,

тъйкато доста неща ми се въртят в главата ще се опитам да ги събера в една тема с цел спестяване на място. А те са:

1. Естествена кожа - къде мога да намеря в София. Имам желание да претапицирам волана въпреки че при тапицер ще е по-бързо и може би по-качествено. Ако някой извън столицата е правил това упражнение и има кожа също е решение. Приемам и съвети

2. Цветни заварки - по възможност в центъра. Имам проблем с алуминиевата тръба за климатик от кондензатора до дехидратора високо налягане. Вероятно е умора на материала, тъйкато при 10 атмосфери не изпуска, но при работното (15-16) тече.

3. Какво е значението на детелините? Защо ги има само при бензиновите двигатели. Гавра ли ще е ако сложа на JTD - розови?

4. Възможно ли е да се намерят нови щипки за платмасите на вратите между стъклото и рамката. За нещастие щипките стареят и се чупят отвратително (както и частта която влиза в самата щипка)
    Last edited by DMS; d.m.y г., 19:19.

Обмислям проект за вкраването за втори цвят към тъмно синия металик /спирачни апарати, неон, детелини/ Засега всичко е в сферата на измислиците и едва ли ще го предприема ако накърнява марката

Comment

1. Ако нямаш опит с тапицирането ти казвам, че на 100% ще е по добре да използваш услугите на професионалист или да си купиш кожен волан 2-ра ръка.

2. Не се занимавай със заварки, а си купи и маркуч на старо.

3.За детелинките вече ти отговориха.

4. По принцип се продават всякакви щипки.Аз знам един магазин в който има голямо разнообразие, но са кожодери взимат от 1лев до 2лв на щипка! Ако искаш ще ти го обясня на ЛС

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Щипки има в ем комплект колкото искаш. Розовата детелина ми звучи добре като за жена А с претапицирането наистина по-добре не се захващай.
        Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
        Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
        BMW 328i

Comment

Някои модели в миналото са имали сребърни и златни детелини - дали и тези цветове спадат към "неподходящото" за марката. За мен JTD е най-върховният модел на 145

PP :

1. Няма лесно да се откажа - още търся магазин : )

2. Как да си купя маркуч? Тръбата завършва с окулярни пръстенчета и самите сглобки за връзка с дехидратора и радиатора. Ако цялата тръба се среже и настави с маркуч е добра идея, но къде правят такива неща - все пак налягането е голямо

4. За една щипка не ми е проблем, засега преместих една и залепих счупеното краче на декоративната пластмаса (развносметката е една липсваща щипка и доста по-добра акустика)
          Last edited by DMS; d.m.y г., 21:46.

Comment

Първоначално публикувано от DMS Покажи съобщение
            Някои модели в миналото са имали сребърни и златни детелини - дали и тези цветове спадат към "неподходящото" за марката. За мен JTD е най-върховният модел на 145
            За тебе може и така да е, но тия в завода като "най-върхово" изпълнение за модела 145 са определили варианта му QV и са му сложили детелината
            Да сложиш сребърна или златна детелина на 145JTD би било като на някоя фиеста 1.1 да и се сложи емблема "RS"... Но със сигурност ще е по-добре от розова Зелена детелина според мен би седяла най-добре и фор дъ уйн аз на твое място бих си взел от QV

Comment

[QUOTE=DMS;923085]
              ... Гавра ли ще е ако сложа на JTD - розови? ...
              QUOTE]

Всеки може да прави с колата си каквото си поиска. Грешката ти е, че питаш другите за мнение, дори и на шега

Какъв цвят е колата ти?
              146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Тъмно син мателик, но изглежда почти черна. Зелената детелина е решение, но определено ще бие на QV, пък идеята е да бъде нещо индивидуално и впечетляващо (в добрия смисъл). С този цвят ще бъдат спирачните апарати, детелините (които вероятно ще отпаднат) и неон-а

Дайте предложение за цвят?
                Last edited by DMS; d.m.y г., 17:02.

Comment

Неон ?
                  Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от diapper Покажи съобщение
                    Неон ?
                    Да като от бързи и яростни
                    Аз съм за розов неон и розови детелини!
                    + розов интериор.

Comment

Първоначално публикувано от DMS Покажи съобщение
                      Тъмно син металик, но изглежда почти черна.
                      Cosmic Blue, нещо такова ми се върти в главата за този цвят. Според мен златното е твоя втори цвят.

http://vbox7.com/play:b1f14f2f

Поздрав, между другото
                      146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Какъв пол си?
                        155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
                        Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Не държа на розовото бе хора, дадох лигав пример Ето какъв е цвета й.
                          Last edited by DMS; d.m.y г., 14:45.

Comment

Колега, колата ти изглежда удесно сложи едно хубаво гърне или накрайник + спойлере отзад и не пипай оптиката
                            Кожа...можеш да намериш където продават платове по пазарите....при тапицери и т.н.
                            http://leatherstockblog.blogspot.com/
                            http://www.taurusbg.com/tap.html

http://www.kozha.bg/
                            Last edited by _power_; d.m.y г., 17:35.

Comment

Ето това е отговора, благодаря. В кожа.бг не продават парчета, но ще разгледам другите.

ПП: От къде да купя задно крило (джиджано тип пейка) ?
                              Last edited by DMS; d.m.y г., 19:38.

Comment

Working...
                              X